ЛШ при равни точки, кое да се гледа след това?
#1 Plamo 24.02.2014 15:50
Plamo
1164 Posts
Since 21.06.2009

Тъй като този сезон в ЛШ се получи аномалия в група 2 можете да видите класирането и 2 отбора завършиха с равни точки и еднаква голова разлика +1 гол. Разликата беше в това, че единия беше отбелязал 1 гол повече и съответно допуснал 1 повече от противника, но пък преките двубои този отбор, който продължи имаше по добро представяне. Та писах в обратна връзка кое се гледа след това, при това положение ето въпроса ми и отговора на Администратора с леко закъснение, но по добре късно от колкото никога:

Съобщение от: Администратор 24 Фев 2014 13:33

Обратна връзка Въпрос зададен от мен:
Здравейте, имам един въпрос. Как се тълкува правилото когато 2 отбора завършат с еднакви точки и головата разлика им е еднаква (+1) гол в ЛШ. Кое е следващото правило, което се гледа отбелязаните голове или преките двубои? Защото ако са отбелязаните голове има проблем. Става въпрос за група 2 от ЛШ този сезон. Моля да погледнете тази група и да кажете има ли проблем или всичко е ОК.

Отговор:
Току, що прегледах кода и видях, че класирането се определя на база точки, голова разлика. В този случай системата е определила на случаен принцип кой от двата отбора да продължи след като головите разлики са еднакви. Мисля, че няма да е лошо да има допълнителен критерии дали голова разлика или преките двубои. Може да го дискутирате с колегите във форума и после, ще преценим кой от изброените варианти е най-добре да се направи. Благодаря Ви за докладването на тази нередност и успех в играта.

В този случай е на случаен принцип мал шанс за Христина Юнайтед и късмет за Войводите. За да избегнем случайния принцип, моля за вашето мнение колеги и гласувайте в анкетата. :) (beer)

Накрая да напиша и конкретния въпрос:
(*) Ясно е че в групите на ЛШ се гледат:
1. Спечелени точки
2. Голова разлика
въпроса е 3то кое да се гледа след изброените 2 точки по горе: (*)

#2 Removed user 24.02.2014 17:42
Blue fire balls
424 Posts

Преките двубои според мен трябва да с по-голяма тежест.

#3 БЪЛГАРИЯ 24.02.2014 17:48
БЪЛГАРИЯ
178 Posts
Since 20.10.2010

Понеже навсякъде в играта (шампионат и турнири) се гледа първо головата разлика, гласувам тя да е водещата. Иначе сътворих история :D (beer) (beer) (beer)

#4 PORT 24.02.2014 18:33
PORT
1125 Posts
Since 22.01.2008

Ето как се определя класирането в първенството:
Това е от раздел "Помощ"
Определяне на класирането.
При равенство в точките класирането се определя по:
1. Голова разлика
2. Отбелязани голове...
3. Ако има абсолютно идентични голови разлики и класирането оказва влияние за влизане в по-горна група или изпадане , се гледат директните двубои по правилото за гол на чужд терен. Ако и там няма разлика се играе двубой на определена дата за решаване на проблема.

Не мисля че досега е игран допълнителен мач за определяне на класирането. Така че и досега в ЛШ трябваше да се определя по тоя начин, а не на случаен принцип.

Гласувам за отбелязани повече голове, защото в случая, то не е взето предвид. Ако и с повечето голове не може да се определи, следва да се вземат в предвид - преките двубои.